Ernests Gulbis


Å så lenge jeg har ventet på dette. Ernest Gulbis har endelig vunnet sin første ATP-turnering. For en bragd. Gutten ble den første latvieren til å vinne en ATP-turnering noensinne og Gulbis vant ikke bare mot hvem som helst, han slo den andre-seedede servekanonen Ivo Karlovic med et bemerkelsesverdig resultat; 6-2, 6-3 i Delray Beach.
Ernests Gulbis har tidligere utmerket seg i jevne kamper mot topp ti-spillere. Mange husker kanskje Wimbledon 2008 hvor Nadal tapte sitt første sett i turneringen mot latvieren. Mange av oss heiet på underdogen som har en fascinerende lett og eksplosiv spillestil, men han måtte til slutt se seg slått av spanjolen som senere gikk hjem med troféet etter å ha fightet seg gjennom en av historiens største kamper og sendt hjem en sønderknust Roger Federer i finalen. Etter kampen lurte mange på hva som kom til å skje med unggutten, men det ble relativt stille. Plutselig, tidlig mars 2010, etter en rekke middelmådige resultater står Gulbis med sitt første ATP-trofé i hånden og smiler.

Ved å slå Karlovic og vinne turneringen ble ikke Ernests bare den første latvieren til å vinne en ATP-turneringen, han ble også den første latvieren til å nå topp 300, 200, 100 og nå topp 50.
På vei til tittelen tapte han ikke ett eneste sett og vant 45 av 48 servegames, det er god statistikk! I tillegg brøt latvieren servekanonen Ivo fire ganger i løpet av kampen, en bragd som selv Federer ville hatt problemer med å gjennomføre!
Nå håper vi at vi fortsetter å se Ernests Gulbis spille seg oppover i rankingen, selv håper jeg på en verdig fremtidig Grand Slam-konkurrent, kanskje ser vi snart ett løp a la det Safin gjorde i US Open 2000?

2 kommentarer:

Knut sa...

Mange har ventet lenge på dette, ja. Gulbis var ved siden av Del Potro og Cilic regnet som det største talentet i sitt årskull. De to sistnevnte slo i gjennom for halvannet år siden, og nå var det endelig Gulbis sin tur.

Selv om finalemotstander Karlovic ikke har allverdens ATP-ranking, lover det likevel bra at Gulbis slo ham og ikke minst breaket hele fire ganger. Etter min mening er returspillet kanskje den største forskjellen mellom de beste og de nest beste på touren. F.eks sliter spillere som Tsonga og Monfils mye mot gode servere, hvilket gjør Gulbis sin prestasjon enda større.
Gutten er utvilsomt topp10-materiale, men med tanke på tidligere ustabilitetet tror jeg ikke han er moden for dette før om et år eller to.

Michael Wilhelmsen sa...

Han er absolutt materiale ja, men tar meg selv i å legge merke til at jeg tenkte det samme (angående når Gulbis blir klar for toppen) som deg allerede for to år siden, uheldigvis er jeg veldig enig med at han viser en enorm mengde med usikkerhet, noe taktiske mangler og mentale svakheter i spillet sitt, så du har kanskje rett :/

Legg inn en kommentar